حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با سراج24 با اشاره به اقدام حکومت آل سعود در قطع رابطه سیاسی با جمهوری اسلامی گفت: سیاست این کشور در چارچوب یک سناریوی از پیش تعیین شده صهیونیستی و غربی که آن را محور عربی، غربی و عبری می دانم، حرکت می کند.
وی افزود: در سالهای گذشته عربستان طبق همین سناریو عمل کرده و تقویت گروه های تکفیری، مقابله با بیداری اسلامی و اقداماتی که در سوریه و عراق انجام داده است، نشان می دهد مدتها پیش با ایران کاملا زاویه گرفته بود.
این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: دولت عربستان حتی در مذاکرات 1+5 به عنوان یک عنصر خرابکار برای تاثیرگذاری منفی عمل میکرد.
کنعانی مقدم با تأکید بر اینکه خاندان آل سعود با اقدامات اخیر خود دقیقا جا پای صدام گذاشته اند، گفت: آمریکا با هدف مهار دو جانبه ایران و عراق، یک جنگ 8 ساله را به ایران تحمیل کرد، اکنون نیز به دنبال این هدف است و می خواهد عربستان در مهار ایران مشارکت کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه عربستان در تنش با ایران به دنبال تامین منافع آمریکا است، گفت: عربستان می خواهد تنش را در منطقه بیشتر کند تا آمریکا حضور نظامی در خلیج فارس داشته باشد.
دبیرکل حزب سبز ایران عنوان کرد: اقدامات مخاطره آمیزی که سعودی ها انجام می دهد، به نظر می رسد از قبل طراحی شده و مقابله آنها با ایران در راستای طرح صهیونیستی شیعه هراسی و ایران هراسی است.
کنعانی مقدم گفت: عربستان تلاش می کند تا با بهانه های واهی و مخصوصا ایران هراسی به کشورهای عربی فشار وارد کند تا با ایران قطع رابطه کنند و چالش های سیاسی، اقتصادی و امنیتی خود را به حاشیه ببرد.
وی افزود: حتی حکومت عربستان ممکن است ریسک حمله به جزایر ایرانی ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ را بپذیرد تا با ایجاد تنش در منطقه اهداف آمریکا و صهیونیستها را عملیاتی کند.



